mandag 21. november 2011

Hjemreisen utsatt

Telefonen ringte i dag tidlig og da var det en av sykepleierne på nyfødtintensiven som forberedte oss på at det ikke ble hjemreise idag likevel :-( Grunnen var at CRP-verdiene hadde steget noe og de da ville ha klart for seg hvilken infeksjon det er han har og hvilken type antibiotika han skal få før vi fikk reise videre. Ble ikke så skuffa over hjemturen men derimot mer bekymra for denne infeksjonen hans og hvorfor han fortsatt er på c-pap-maska. Hører stadig legene si at det er på tide at han ikke skal trenge den mer..det har de sagt i flere dager men oksygenmetningen faller fortsatt altfor ofte for lavt.

Oksygenmetningen hans skal ligge mellom 75 og 85- det er ideelt for han, for frisk mennesker er det vanlig at den ligger på 100%. I det siste har har stadig ligget på rundt 70...og i tillegg puster han veldig fort og har mye "inndragninger"...altså at man ser stor aktivitet i mage/bryst når han puster...ser ganske slitsomt ut så da får han c-pap.

Han virker ellers i god form og spiste 25 ml av meg og fikk resten på sonde ved et måltid her isted...jeg sliter selvfølgelig med produksjonen men sålangt produserer jeg vel akkurat det han trenger pr måltid (han trenger 70 nå)..men når han begynner å øke så spørs det...kommer ikke opp i mer enn max 80 ved pumping hver 3 time uansett hvor mye jeg spiser, slapper av, drikker og i tillegg tar sånn utdrivings-nesespray...men får bare fortsette å prøve...håpet er jo at han skal bli flinkere å spise siden han sikkert er mye flinkere enn pumpen til å få ut melka.

Storebror har blitt passa av svigermor og naboer den siste uka, hadde gledet meg veldig til å se han idag men men...håper vi kan reise hjem snart, men det viktigste er at lillebror skal bli kvitt infeksjonen og så frisk som han kan bli så vi får komme HELT hjem snart :-)

1 kommentar: